to be a part of it*

nyc from bklnevery day of this week, i will post something about new york, as i realized i write lots about the city, long and short, but most of it doesn’t end up on the blog (well, except about the park maybe!). hope you enjoy, and otherwise sorry for the overload on posts this week.


oh, wat is het met deze stad? misschien is het dat je er van kunt houden en dat je het kunt haten, allebei. ik weet het niet. maar op straat lopen is buitengewoon heerlijk.

waarom is het niet overal ter wereld normaal om jezelf te zijn? oh mijn god- de dikke mensen, verschrikkelijk overdreven meisjes, de rare weirdo’s, de zwervers, de hipsters, de amerikanen-met-te-grote-overhemden en de arrogante bankers zijn niet te tellen. en alle andere mensen ook niet. het is steaming hot, het asfalt stinkt, en alles en iedereen is zweterig.

IMG_4113

toch voel ik me doodgelukkig. ik stuurde net twee foto’s van random mensen op straat naar eveline met een ‘heerlijk allerlei verschillende mensen aan ’t bekijken’ tekst. sloeg toch de plank een beetje mis, die foto’s. het komt bijna niet over op beeld**, en zeer moeilijk op papier. het gaat om het er middenin zijn, om er onderdeel van te zijn – en dat gebeurt, in new york.

je kunt er niet géén onderdeel van zijn omdat iedereen verschilt en toch zo bij elkaar hoort, omdat we daar allemaal lopen. dus hoe je ook verschilt – of je je afzondert of niet, je beter of juist slechter voelt dan anderen, een goede of minder goede dag hebt – je hoort erbij. in alle verscheidenheid, euforie, misluktheid, schoonheid, brutaliteit en viesheid, en ga zo maar door. je kunt ’t nooit allemaal overzien of begrijpen, maar je kunt je er ook niet aan onttrekken.

IMG_0106

het fascineert en is tegelijkertijd vriendelijk, en het straatbeeld bekend. toeristen die hier voor de eerste keer zijn voelen zich thuis. mensen die hier decennia wonen zijn verslaafd. en de mensen die hier even wonen, voor carrière, avontuur of liefde, horen er ook bij; ook zij zijn ook een essentieel onderdeel van new york.

mensen hebben het hier gemaakt, of zijn juist aan de afgrond geraakt. je bent nooit alleen – door de grote getalen is er altijd wel iemand ook in jouw situatie – maar tegelijkertijd kun je je zo alleen voelen omdat door die grote getalen en verscheidenheid je in veel situaties ‘de enige’ kan zijn.

het is overweldigend, verwonderlijk en fijn.

new york city, such a beautiful disease***

[written in july 2013]

IMG_1249

* thanks, frank

**uitzondering: humans of new york. voor de enkeling die hier nog nooit van gehoord heeft; zoek op op facebook en volg!

***thanks, norah

IMG_6623

Advertisements

About onebigapple

a new new yorker with a dutch accent who loves to eat (and live in) big apples. welcome!
This entry was posted in daily life, dutch, language, series. Bookmark the permalink.

8 Responses to to be a part of it*

 1. rita says:

  fijne weer! en lekker doorgaan met doodgelukkig zijn… xx!

 2. Eva says:

  Jaaaah super leuk dat je meer gaat schrijven en posten over new york!
  Was zo leuk die week bij jou in new york! Mis het!

 3. susanna says:

  this made me so excited …. love this idea chica!

  ps. google translate for me!

  xo

 4. Lisa says:

  Super An, heel fijn om te lezen! xx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s